Krijg je soms het gevoel dat je huis te klein wordt? Of droom je van die aparte kamer waar je eindelijk alle ruimte zal hebben voor je hobby?

De zolder is vaak een voldoende grote ruimte. Het is ook een ruimte die de meeste mensen onbenut laten of enkel maar gebruiken als opslag- of rommelkamer. Jammer, want met een paar slimme ingrepen en een beperkte renovatie tover je de zolder zo om in je droomkamer!

Laat je inspireren

Laat je verbeelding maar eens los. Wat is er mogelijk voor jouw zolderruimte?

• Een mooie master-slaapkamer
• Je eigen hobby-kamer
• Speelzolder voor de kinderen
• Speelzolder voor volwassenen: game-room, mancave (of womancave), lounge, biljartkamer…
• Een coole tienerkamer
• …

De zolder biedt veel mogelijkheden. Lees ook onze tips voor een eigen thuiskantoor, ook dat kan je gemakkelijk op zolder installeren.

Heb je nog een ander idee voor je zolder renovatie? Deel het gerust. We denken graag met je mee.

Is je dak al geïsoleerd?

In de meeste woningen zal dit al in orde zijn. Maar als je zolder nog niet in gebruik is, zou het kunnen dat je vroeger gekozen hebt voor een goede isolatie van de zoldervloer in plaats van isolatie van het dak. In dat geval starten we je zolderverbouwing natuurlijk met het correct isoleren van het dak. Het heeft geen zin een mooie zolderkamer aan te leggen onder een dak dat niet geïsoleerd is.

Reken op Tr-interiors voor vakwerk in isolatie.

Zolder renovatie? Start bij de voorzieningen

Wil je van je zolder een comfortabele kamer maken, dan heb je elektriciteit, verwarming en eventueel water nodig. We tekenen samen met jou een plan uit. We bekijken waar je extra stopcontacten en extra lichtpunten nodig hebt. We zorgen voor verwarming tot op het zolderniveau. Heb je graag een lavabo of wastafel in je zolderkamer, dan bestuderen we de beste oplossing om de leidingen met voldoende waterdruk door te trekken tot de zolder.

Je zolderkamer is mooier met natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een probleem op de meeste zolders. Vaak is er enkel maar een klein dakvenster. Voor een game-room of mancave is gezellige duisternis misschien niet echt een probleem. Maar als je van je zolder een slaapkamer, hobbykamer of gezellige zitruimte wilt maken, dan bekijken we samen hoe we extra daglicht op zolder krijgen.
Vandaag heb je voor dakvensters veel meer keuze dan vroeger. Ook een extra dakvenster iets hoger in het dak plaatsen, geeft in één klap heel wat meer lichtinval. Kies je voor een iets grotere zolderrenovatie, dan kan je overwegen om een dakkapel te plaatsen. Zo heb je niet alleen meer licht op zolder, maar ook extra oppervlakte.

Een zolder renovatie is altijd maatwerk

Heb je een grotere zolder, dan kan je kiezen om de ruimte op te delen. Met gyproc-wanden kunnen we heel eenvoudig tussenmuurtjes plaatsen.
Onder een schuin dak voeren we alle kasten en opbergruimtes op maat uit. Zo benut je zo goed mogelijk de beschikbare ruimte. Voor elk verloren hoekje zoeken we een slimme oplossing.

Afwerken in elke stijl

Hou je van een authentieke stijl, dan kan je het dakgebinte of een paar houten balken zichtbaar laten. Of je kiest om een bakstenen muur zichtbaar te laten en niet opnieuw te bepleisteren. We adviseren je vooraf hoe we dit best aanpakken, ook op het vlak van afwerking en onderhoud.

Heb je alles liever strak en modern afgewerkt, dan werken we heel de ruimte af met nieuwe bepleistering of gyproc-wanden.

Kies je voor de vloer houten planken, laminaat, kamerbreed tapijt…? Alles kan. We tonen je de oplossingen van onze vaste leveranciers. Als je dat wilt, gaan we zelfs met je mee naar de showroom.

Een slimme manier om een kamer helemaal op te frissen, is werken met wandbekleding. Dit is beschikbaar in vele eigentijdse materialen en stijlen. In een handomdraai maak je van je muur een echte eye-catcher.

Wat is jouw droomkamer?

Vertel ons je ideeën. Neem vrijblijvend contact op. We bekijken graag hoe we je droomkamer kunnen helpen bouwen.

Het voordeel van werken met TR-interiors is dat wij alle werken zelf aankunnen. Zo verlies je geen tijd en energie met het opvolgen van verschillende vakmannen. Je zolder renovatie gaat sneller vooruit en jij kan sneller genieten van je droomkamer.