Wil je besparen op je energiekosten? Of je steentje bijdragen aan het milieu en kiezen voor duurzame energie? Denk niet meteen aan grote dure projecten zoals het installeren van een warmtepomp of zonnepanelen. Je woning correct isoleren is al een eerste grote stap in de goede richting.

Waarom je woning isoleren?

Een bestaande woning isoleren biedt alleen maar voordelen.

  • Comfort. Je woning is sneller aangenaam warm.
  • Goede isolatie is ook prettig in de zomer: je houdt de warmte buiten en je huis blijft lekker koel.
  • Je verbruikt minder energie. Je bespaart op je energiekosten.
  • Je CO2 uitstoot vermindert. Je ecologische voetafdruk wordt kleiner.
  • Een goede muurisolatie en kwalitatieve vensters beperken ook eventuele lawaaihinder.
  • Wil je verkopen of verhuren dan heb je alle baat bij goede isolatiewaarden.
  • Het isoleren van je dak is sinds 2020 verplicht.

Wat kan je isoleren?

Wil je je woning beter isoleren, dan kunnen we kijken naar het dak, de muren, vloeren, plafonds en vensters. We bespreken graag met jou alle opties. Kies je voor extra dakisolatie of isoleren we beter de vloer van de zoldering voor hetzelfde effect? Kunnen de muren langs binnen geïsoleerd worden of beter in de spouw? Heb je een kelder waarlangs we eenvoudiger je vloer kunnen isoleren? 

Ook kleine ingrepen kunnen al een verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van tocht-strips aan vensters en deuren. En heeft je schoorsteen een klep die je netjes kan afsluiten als de kachel niet brandt? Vergeet ook niet om leidingen in een isolerend jasje te steken.

 Tip: ben je niet meteen geneigd om isolatiewerken te starten, maar wil je met het goede weer in zicht toch je huis zo koel mogelijk houden? Met goede raamdecoratie bereik je al heel veel.

Kies een vakman om je woning te isoleren

Het plaatsen van isolatie is al lang geen typische doe-het-zelf klus meer. Er zijn zoveel technieken om te isoleren, afhankelijk van de ruimte. Ook in isolatiematerialen heb je een uitgebreide keuze. Doe beroep op een vakman en isolatie-specialist.

Vraag vrijblijvend ons isolatie-advies

TR-interiors kan de meeste isolatiewerken zelf uitvoeren. Voor grotere opdrachten of gespecialiseerd advies hebben we ons vaste netwerk van partners en architecten. Wij regelen alles en blijven je aanspreekpunt voor de volledige werken. 

Help je graag zelf mee tijdens de werken? Geen enkel probleem. We bekijken wat kan, zetten je op weg en beantwoorden al je vragen. 

Denk je al aan het isoleren van je woning? Of weet je niet of je huis goed geïsoleerd is of niet? Neem vrijblijvend contact op. We komen graag eens langs om de situatie te bekijken. We denken met je mee en overlopen alle mogelijkheden om je woning perfect te isoleren.