Dakwerken

Het dak is een essentieel onderdeel van je huis. Het beschermt jou, je gezin en al je bezittingen tegen alle weersomstandigheden, van stormachtige dagen tot zomerhitte. Een gebrekkig dak kan leiden tot lekkages die schade veroorzaken aan zowel de structuur van je huis als je bezittingen.

Bij TR-interiors staat vakmanschap centraal in al onze dakwerken. Of het nu gaat om het leggen van nieuwe daken – plat of hellend – of het renoveren en herstellen van bestaande daken, wij bieden een uitgebreide expertise. Ons dienstenaanbod omvat niet alleen dakbedekking, maar ook daktimmerwerken, isolatie, de installatie van dakramen en alle nodige koper- en zinkwerken.

TR-interiors dakwerken voor platte daken

Dakwerken voor Platte daken

Voor woningen met een plat dak, bieden we volgende oplossingen aan:

Roofing of EPDM

Platte daken bedekken we met roofing of EPDM, twee systemen met elk hun eigen kenmerken en voor- of nadelen. Roofing is over het algemeen goedkoper dan EPDM, maar heeft ook een kortere levensduur. Beschadigingen aan roofing kunnen we meestal eenvoudig herstellen, terwijl dit bij EPDM soms wat lastiger is.

De uiteindelijke keuze tussen roofing en EPDM hangt af van verschillende factoren, zoals budget, levensduurverwachting, onderhoudsbehoeften en milieuvriendelijkheid. We staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke situatie.

Kiezen voor een groendak

Is milieuvriendelijkheid een belangrijke factor, dan is een groendak zeker het overwegen waard. Bovendien fungeert een groendak ook als extra isolatielaag, waardoor je de warmte-efficiëntie van je woning verbetert.

De kosten van een groendak liggen over het algemeen wel hoger dan die van een klassieke dakbedekking. Daarnaast is een groendak zwaarder; de structuur van je woning moet dit extra gewicht kunnen dragen.

Ondanks deze nadelen zijn groendaken een uitstekende keuze voor duurzame gebouwen, vanwege hun vele voordelen voor het milieu, de energie-efficiëntie en de levensduur van het dak. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden van een groendak voor jouw woning.

Nog meer plezier van je plat dak

In bepaalde situaties kan een plat dak ook perfect dienen als dakterras. Zo geniet je van extra buitenruimte en kun je bij mooi weer heerlijk buiten zijn, misschien zelfs met een prachtig uitzicht.

Vaak bevindt zich onder een plat dak een leefruimte. Met een lichtkoepel breng je op een eenvoudige manier meer daglicht in deze ruimte. Als je meer ventilatie wilt, kun je kiezen voor een koepel die open kan. Dit is ideaal om geurtjes uit de keuken te verwijderen of om condens in de badkamer te vermijden.

TR-interiors dakwerken hellende daken

Dakwerken voor hellende daken

Hellende daken komen voor in allerlei vormen en maten, en dankzij de diverse keuzes in dakbedekking passen ze bij elke bouwstijl. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste dakbedekking voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, esthetische uitstraling en weerbestendigheid. Bovendien vragen ze weinig onderhoud.

Betonnen dakpannen

Hoewel betonnen dakpannen budgetvriendelijker zijn, kleven er ook nadelen aan. Ze zijn minder duurzaam, gevoeliger voor vorst en wegen meer, waardoor ze vaak extra structurele ondersteuning vereisen. Over het algemeen raden we daarom keramische dakpannen aan.

Leien

Een leien dak straalt natuurlijke elegantie uit en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en formaten, waardoor het past bij diverse architecturale stijlen.
Met goed onderhoud kunnen leien daken tientallen tot zelfs honderd jaar meegaan, wat resulteert in een kosteneffectieve investering op lange termijn. Leien zijn duurzaam, bestand tegen extreme weersomstandigheden, onderhoudsvriendelijk, waterdicht én hebben uitstekende brandwerende eigenschappen.

TR-interiors isolatie plaatsen, dakwerken

Isolatie plaatsen

Als we het hebben over dakwerken, is het belangrijk om ook het belang van isolatie te benadrukken. Dakisolatie is om verschillende redenen van essentieel belang, zowel vanuit het oogpunt van energie-efficiëntie als vanuit het perspectief van comfort en milieu:

  • Energie-efficiëntie: Een goede isolatie van het dak vermindert warmteverlies, wat resulteert in lagere energiekosten en een efficiënter energieverbruik.
  • Comfort: Degelijke dakisolatie zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in huis, waardoor je woning het hele jaar door comfortabel aanvoelt.
  • Bescherming van de dakconstructie: Dakisolatie kan ook helpen bij het beschermen van de dakconstructie tegen temperatuurverschillen en vocht. Dit vermindert de kans op condensatie en vochtschade aan het dak, wat de levensduur ervan verlengt.
  • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie kan dakisolatie ook helpen bij geluidsisolatie. Geluiden van buitenaf worden verminderd, waardoor een rustigere leefomgeving ontstaat.
dakreiniging TR-ineriors

Je dak een nieuw uitstraling geven

Regen, sneeuw, hagel en zon – een dak wordt constant blootgesteld aan uiteenlopende weersomstandigheden. Mos, algen en ander vuil kunnen de duurzaamheid van je dak aantasten. Op tijd je dak laten reinigen voorkomt een hoop problemen en geeft je woning een compleet nieuwe uitstraling.

Met onze hogedrukreiniger verwijderen we alle mos en algen van je hellend dak. De hoge temperatuur en druk van het water weekt het vuil los en spoelt het zo van je dak af. Met een gereinigd dak lijkt je woning wel als nieuw!

Van je zolderruimte een leefruimte maken

Waarom zou je een mooie zolderruimte niet omtoveren tot een extra leefruimte? Een zolder wordt vaak alleen gebruikt als opslagplaats maar is vaak een zeer mooie ruimte die je met wat renovatiewerken kan omtoveren tot een heerlijke hobbyruimte of slaapkamer.

Meer over de mogelijkheden van een zolderruimte lees je hier.

Renovatie en herstelling

Een lek in je dak kan leiden tot ernstige waterschade aan je woning en interieur. Waterkringen op je plafond, beschadiging van je isolatie of zelfs aantasting van je elektrische installatie kunnen het gevolg zijn.

Laat daarom een lekkage nooit te lang aanslepen, maar voorkom zo snel mogelijk verdere schade. TR-interiors komt ter plaatse kijken en maakt een prijsbestek, zodat jij de herstelling kunt regelen met je verzekeraar.

Asbest weghalen

Tot 1994 werd asbest gebruikt in golfplaten, dakleien en soms in bitumen. Wanneer een dak beschadigd raakt door weer, wind en mos, komen de kankerverwekkende asbestvezels vrij, wat een risico vormt voor je gezondheid en het milieu. Hoe ouder het dak, hoe groter het risico.

Het verwijderen van asbest gebeurt het best door een gecertificeerd bedrijf. Bij TR-interiors zorgen we voor een professionele aanpak, waarbij we samenwerken met gecertificeerde partners om de asbestverwijdering veilig en efficiënt uit te voeren.
Vragen over mogelijk asbest in je dak? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze werkwijze voor al uw dakwerken

Bij TR-interiors streven we naar het bieden van een totaaloplossing, zodat je voor al je dakwerken maar één aanspreekpunt hebt. Naast de daktimmerwerken en het plaatsen van zowel platte als hellende daken, kun je bij ons ook terecht voor isolatie, dakkoepels of Veluxramen. Ook voor zink- en koperwerken ben je bij ons aan het juiste adres.

We streven altijd naar een hoogwaardige afwerking met oog voor detail en laten de werf netjes achter na het voltooien van de werken.

Als je graag regelmatig onderhoud wenst, maken we graag een voorstel op maat voor het periodiek reinigen van je dak zodat mos, algen en ander vuil geen kans krijgen om je dak te beschadigen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Vertrouw op TR-interiors voor al uw dakwerken.
Maak een vrijblijvende afspraak en we zitten binnenkort samen om de mogelijkheden te bespreken.