Een verbouwing kost altijd meer dan voorzien”. Een klassieke uitspraak… En voor veel mensen ook wel realiteit. Tijdens een verbouwing komen er soms zaken boven die je niet verwacht, of je hebt extra ideeën en het is verleidelijk om “snel wat meer te doen”.

Toch hoeft het niet altijd zo te zijn. Ook met een beperkt budget kan je wonderen doen. We geven je hier enkele tips voor budgetvriendelijk verbouwen.

Met een voorzetwand heb je zo een nieuwe muur

Een kamer opfrissen start met proper afgewerkte muren. In plaats van te bepleisteren kan je ook kiezen voor een gyproc voorzetwand. Dit gaat zeer snel en is goedkoper. Het geeft ons meteen de gelegenheid om alle stopcontacten netjes vast te zetten.

Een nieuw plafond in een handomdraai

Ook voor een plafond kan je deze werkwijze toepassen. Met een spanplafond bedek je het oude plafond. Je kamer ziet er als nieuw uit en je kan meteen kiezen om verlichting of ingewerkte spotjes te laten plaatsen. De ruimte tussen het oude plafond en het spanplafond laat ons toe leidingen en elektriciteit netjes weg te werken.

Een nieuwe vloer zonder breken

Bij het leggen van een vloer kunnen de kosten al eens oplopen. Je hebt de kost om de oude vloer uit te breken. Dan moet blijken of de ondergrond  stabiel genoeg is voor de nieuwe vloer. Als dat niet het geval is zal een architect aanraden om een dekplaat te gieten. Zware kosten waar je waarschijnlijk niet op rekende.

TR-interiors bekijkt altijd eerst budgetvriendelijke oplossingen. Als het mogelijk is, leggen we de nieuwe vloer bovenop de oude. Je verliest een paar centimeter ruimte maar je bespaart enorm op je budget.

Welke materialen kies je?

Ook op het vlak van materiaal kunnen we je altijd een budgetvriendelijke oplossing voorstellen. Er zijn verschillende oplossingen voor je vloer: tegels, natuursteen, parket, laminaat. We gaan met je mee naar onze vaste leveranciers om je precies het goede materiaal te bezorgen.

Een badkamer budgetvriendelijk verbouwen

Zelfs met een beperkt budget kan je wonderen doen voor je badkamer. Je zal versteld staan wat je kan bereiken met een paar slimme kleine ingrepen.

Voor een badkamer renovatie denken we graag met je mee hoe we de kosten kunnen drukken. Zo bekijken we eerst grondig het grondplan van je badkamer. Als we de bestaande leidingen kunnen hergebruiken in plaats van nieuwe te leggen, dan bespaar je al een heel stuk op je budget.

Help bij de afbraak en kleine klussen

Wat je zelf doet, kost niks. We geven je graag advies over wat je zelf kan doen. Sommige klussen zijn niet zo moeilijk maar nemen wel veel tijd in beslag. Dit zijn de perfecte klussen om zelf te doen! En ze betekenen een hele besparing.

Budgetvriendelijk verbouwen met 1 aannemer die alles kan

Het voordeel van werken met TR-interiors. Onze ervaren vakmensen kunnen alle werken zelf aan: afbraak, gyproc, loodgieterij, elektriceit, vloeren, badkamer plaatsen, totaalverbouwing… Voor je verbouwing krijg je één planning en één budgetraming voor alle werken. Deze werkwijze bespaart je niet alleen veel tijd maar is zeker ook goedkoper dan het inschakelen en opvolgen van apart vakmannen.

 

  •  Denk je aan een verbouwing? Wil je vrijblijvend advies? Neem zeker contact op, we horen graag je plannen.