Zodra de dagen langer worden, kan je beginnen plannen en vooruit dromen! Zie je jezelf komende zomer al op je terras zitten? Lekker weertje, barbecue, genieten van familie en vrienden!

Jouw terras klaar tegen de zomer

Een terras aanleggen vraagt vakwerk. De ondergrond, hellingsgraad, afwatering… moet perfect zijn om latere problemen te vermijden.

Laat ons weten waar je aan denkt, en we bekijken met jou de ideale oplossing. We komen graag bij jou ter plaatse mee denken om de werken helemaal correct in te schatten.

Waar komt je terras?

Denk na over de plaats en de grootte. Een terras aan het huis is altijd fijn en maakt je woning en je tuin af. Maar misschien heb je ook wel een andere plaats in gedachten? Een kleiner terras in de tuin, bij een mooie schaduwboom, aan een vijver? Alles kan.

Sta in ieder geval stil bij zon en schaduw. Bekijk goed waar de zon komt op elk moment van de dag. Zo weet je of je terras extra zonnewering nodig heeft of niet.

Heb je enkel plaats nodig voor een tafel en stoelen, dan volstaat een kleiner terras. Denk je ook aan barbecue, ligstoelen, plaats om te spelen… dan voorzie je beter een grotere plaats.

Hout, kunststof of tegel?

Kies je materiaal in functie van de stijl en look die je mooi vindt. Hou je van net en strak, of mag je terras ook natuurlijk en doorleefd zijn? Ook onderhoudsgemak is natuurlijk een belangrijk punt, net als gladheid en vorstbestendigheid van het materiaal.  TR-interiors helpt je graag bij het maken van de juiste keuze, binnen jouw budget. We wijzen je de weg naar een van onze leveranciers, of gaan zelfs met je mee naar de showroom voor extra advies.

  • Natuursteen, een natuurproduct met een unieke look.
  • Keramische tegels, gemakkelijker in onderhoud en zeer duurzaam.
  • Houten terrasplanken, voor een natuurlijke look.
  • Kunststof terrasplanken, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, met behoud van de natuurlijke look.
  • Terrasklinkers, robuust en sterk.
  • Betontegels, stevig en in strakke stijl.

Kies je voor een terrastegel, lees dan zeker onze tips voor de keuze van de perfecte tegel.

Let there be light!

Je terras doet natuurlijk niet alleen dienst overdag. Buiten zitten tot in de late uurtjes, daar hoort de passende verlichting bij. Er zijn heel wat mogelijkheden, gaande van wandlampen tot ingebouwde spots. We geven je graag advies op maat.

Kleed je terras aan

Sluit je ogen, en stel je de zomer al eens voor. Zie je bloemen op je terras? Kleuren? We denken graag met je mee over de juiste accessoires, grote bloembakken, parasol, tuinmeubelen… en brengen je in contact met een van onze leveranciers.

 Inspiratie nodig? Bekijk één van onze realisaties.

Heb je al een terras?

Eens het voorjaar eraan komt, is het tijd om je terras goed onder handen te nemen. Het is tijd voor die grondige schoonmaakbeurt! Welke producten gebruik je? Hoe bestrijd je mos? Hoe bescherm je zo goed mogelijk tegen weer en wind? Vraag vrijblijvend ons advies.