Je terras maakt je tuin en je woning helemaal af. Maar hoe bereik je nu de sfeer die bij jou past? En dat binnen je budget? Stap 1: kies de goede terrastegel.

Natuurlijke, keramische, betonnen terrastegel of klinker

Voor terrastegels en klinkers heb je de keuze uit drie populaire materialen.

  • Liefhebbers van natuursteen houden van de unieke tekening in elke steen, de natuurlijke verwering en de lichte verkleuringen. Als je heel erg oppast voor vlekjes en krasjes, kies je beter een ander materiaal.
  • Keramiek (klei) is geschikt als je graag voor kleur gaat, of als je terras naadloos aansluit aan de binnentegel. Keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden en blijven er seizoen na seizoen mooi uitzien.
  • Betontegels zijn duurzaam, stevig en vaak goedkoper dan andere oplossingen. Wil je een terras in strakke stijl, dan kom je vaak uit bij beton.

Elke tegel heeft zijn kenmerken. We informeren je ook graag over vorstbestendigheid, onderhoud, gladheid en afwerking.

Zie je het groot?

Neem je een grote tegel of liever een kleinere? Een grote tegel komt beter tot zijn recht op een groter terras. Je hebt minder voegen. Dit geeft een strak uitzicht en ook minder kans op mos en groen.

Terrasklinkers passen dan weer beter bij een kleiner terras. Ze vergen weinig onderhoud en zijn eenvoudiger te plaatsen.

Kleurrijke of sobere terrastegel

Vooral keramische tegels zijn er in elke kleur die je kan bedenken.

Een tip: het is vaak beter om een kleurrijke aankleding en decoratie van je terras te voorzien. De terrastegel zelf hou je dan in één of twee kleuren.

Altijd in jouw stijl

Vandaag kan je jouw terras precies de juiste look geven. Laat je inspireren door een paar van onze realisaties.

  • Met een grotere tegel ziet je terras er strak uit. Beton oogt ook heel modern. Veel mensen kiezen om het interieur en het terras mooi met elkaar te verbinden. Met een keramische terrastegel kan je zelfs binnen en buiten dezelfde stenen gebruiken.
  • Hou je van een natuurlijke en authentieke look? Dan kom je vaak uit bij natuursteen. Maar ook in beton en keramische terrastegels vind je oplossingen die je terras een iets ruwer uitzicht geven.
  • Wil je een terras dat er binnen 10 jaar nog altijd uitziet als vandaag? Keramiek geeft je die zekerheid. Een keramische terrastegel verweert niet en is heel gemakkelijk proper te houden.

Wat is jouw stijl? Laat het ons weten.

Binnen jouw budget

Bij het plaatsen van je terras houden we natuurlijk altijd het budget in het oog. Als we de grootte van de tegel zo kiezen dat er minder snijwerk is, minder voegwerk… drukt dit de kosten.

Bij Tr-interiors helpen we je graag verder

Kom vrijblijvend je project bespreken.
Inspiratie nodig? We tonen je graag enkele van onze realisaties.