Raamgordijnen slaapkamer

Blikvanger in deze slaapkamer is het prachtige grote raam van meer dan 5 meter breed en 2 meter hoog.
Overdag heeft de ruimte een mooie lichtinval. Voor ’s avonds en ’s nachts wilde de klant wel graag een goede oplossing om de kamer helemaal te kunnen verduisteren.
Het raam is ook gericht op het zuiden, zodat de slaapkamer in de zomermaanden al snel te warm werd.

In samenspraak met de klant kozen we hier voor zware raamgordijnen, uitgevoerd in een niet licht doorlatende stof met dubbele voering.
Zo houden we licht en warmte tegen. De voering zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft, en in de zomer net het omgekeerde. De warme UV-stralen worden in de zomer terug naar buiten gekaatst. Je kan zo een temperatuurverschil van wel 10 graden bereiken! Dit maakt het verschil tussen aangenaam slapen in een koelere kamer of ’s nachts zwetend wakker worden in een te warme slaapkamer.

Een goede voering in je raamgordijnen heeft nog een extra voordeel: de gordijnstof komt niet rechtstreeks in aanraking met zonlicht en behoudt dus veel beter zijn kleur doorheen de jaren.
Voor dit type gordijn konden we de klant ook laten kiezen uit meer dan 20 beschikbare kleuren. Zo vind je altijd de juiste kleur en sfeer voor jouw kamer!