Ben je wat uitgekeken op je interieur? Heb je zin om je woning grondig op te frissen, maar zie je op tegen grote renovatiewerken? Tip: start met de vloer. Met een nieuwe vloer geef je de ruimte een hele andere look. Zo kan je van een klassieke kamer plots naar een moderne stijl gaan. Of in een moderne inrichting een rustiek element aanbrengen. Er zijn heel wat mogelijkheden, afhankelijk van jouw smaak.

We bewaken mee je budget

 • Bij TR-interiors kunnen we alle werken zelf aan. Dat bespaart je al een hoop rompslomp en kosten. Je krijgt van ons een volledige prijsofferte en een duidelijke strakke planning.
 • We denken graag mee over je budget. In sommige gevallen lukt het om de vloer te leggen zonder breekwerken. De nieuwe vloer komt dan bovenop de oude vloer.
 • Zijn er wel breekwerken nodig, dan bekijken we met jou of je eventueel kan helpen. Sta je zelf in voor het breken en afvoeren van afval, dan bespaar je een heel stuk op je budget.

Kies het juiste materiaal voor de nieuwe vloer

Bedenk welke stijl je wil voor de kamer. Ga je voor strak en modern? Of warm klassiek? In functie van je stijl stellen we je verschillende materialen voor.

 • Een plankenvloer geeft een heel warme, authentieke sfeer. Houten parket kan je trouwens perfect combineren met een modern interieur.
 • Laminaat is vaak een mooi alternatief voor parket. Gemakkelijk in onderhoud, snel om te leggen en je vindt vandaag zeer kwalitatieve en stijlvolle producten.
 • Met tegels kan je echt alle kanten uit. Een paar voorbeelden:
  • Met een  grotere tegel kan je een strakke “betonvloer”-look krijgen.
  • Kleinere retro-tegels kunnen – bijvoorbeeld voor een open keuken of een hal – heel charmant zijn, ook in combinatie met een modern interieur.
  • Parkettegels geven je het gebruiksgemak van een keramische tegel én de warme look van hout.

Je ziet het, er zijn heel wat mogelijkheden. TR-interiors maakt je wegwijs in het gamma van onze vaste leveranciers. Als je wil, gaan we ook graag mee naar de showroom om je verder te adviseren bij je keuze.

De nieuwe vloer past bij de kamer, bij jou en je gezin

Niet alleen de stijl is belangrijk, je vloer moet ook passen bij je gezinssituatie. Moet je vloer bestand zijn tegen spelende kinderen of heb je huisdieren, dan hou je daar beter rekening mee. Denk in ieder geval aan gebruiksgemak en onderhoud. Keramische tegels zijn zeer gebruiksvriendelijk. Planken vloeren moet je in regel iets meer onderhouden.

Met de juiste keuze van vloer kan je de kamer ook groter doen lijken. Leg planken bijvoorbeeld altijd in de lengterichting van de kamer, zo verleng je de ruimte. Denk ook goed na over de juiste grootte van de tegel: kies je voor meer voegen of net minder? Wat past er best bij je kamer? We komen graag ter plaatse om je te adviseren.

Waarom geen combinatie van materialen? Je hoeft niet bij één materiaal te blijven. Heb je een open keuken, dan kan je kiezen voor een tegel in de keuken en planken in de woonkamer. Heb je een open haard in de leefruimte, dan kan je alleen de zone voor de open haard betegelen.

Een lichte of donkere vloer?

De keuze hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. Maar vaak geldt de regel: hoe kleiner de ruimte, hoe lichter de vloer. Kies je voor een te donkere vloer in een kleinere kamer, dan lijkt de ruimte nog kleiner. Heb je een hele grote kamer, dan kan je het warmer en gezelliger maken  met een donkere vloer. Stem de kleur van de vloer ook af op de rest van de kamer. Zijn de muren heel licht en het plafond wit, dan kan de vloer gerust iets donkerder.  

Tip: Kies je plinten in dezelfde kleur als de vloer. De vloer lijkt dan nog een beetje verder door te lopen waardoor de kamer groot lijkt.

Meteen ook tijd voor extra werken?

Als je toch de bestaande vloer moet openbreken, is het misschien een goed moment voor vloerverwarming? Of herleggen van oude verwarmingsbuizen?

Spreek er ons over aan. Bij TR-interiors kunnen we alle werken zelf aan (vloer, loodgieterij, elektriciteit, enz.). We bekijken samen met jou hoe we jouw project kunnen aanpakken. Neem vrijblijvend contact op en we komen graag eens langs.