Wat als je bestaande woning te klein wordt of dringend een grondige aanpassing nodig heeft? Je kan beslissen om te verhuizen. Maar wil je de buurt en omgeving wel verlaten? Andere oorden opzoeken is niet altijd evident. Gelukkig zijn er oplossingen. Een totaalrenovatie kan je bestaande woning volledig transformeren

Doe beroep op TR-interiors voor totaalrenovatie

TR-interiors is jouw partner voor de totale renovatie van je woning: overstappen naar duurzame energie, volume bijbouwen, bestaande delen combineren met nieuwe, volledig nieuwe binnenafwerking…  Je bent bij ons aan het juiste adres.

Van ontwerp tot oplevering heb je 1 aanspreekpunt en 1 duidelijke planning. De meeste taken kunnen we zelf aan. Voor structurele werken schakelen we de juiste partners in. Is het tijd om keuzes te maken voor afwerking en inrichting, dan brengen we je in contact met onze leveranciers. Als je wilt gaan we zelfs met je mee naar de showroom om je daar te adviseren. 

Laat je inspireren door één van onze projecten

In Nederokkerzeel zijn we gestart met deze totaalrenovatie. Ons doel: van een bestaande woning een veel ruimere, hedendaagse gezinswoning maken.

Stap 1: advies en concept

We komen ter plaatse en luisteren naar je wensen en verwachtingen. Deze woning is gelegen aan de rand van landbouwgebied. De open bebouwing heeft aan de noord- en oostzijde een mooi open zicht. Dit is een troef die in het nieuwe ontwerp een prominente plaats moet krijgen.

We zijn in dit project vanaf de start betrokken. Zo kunnen we nauw samenwerken met de architect. De uitdagingen zijn:

 • Hoe zorgen we voor extra ruimte?
 • Hoe integreren we de nieuwe volumes in het bestaande gebouw? Hoe zorgen we voor eenheid tussen oud en nieuw?
 • Welke delen van de bestaande woning worden beter afgebroken? Welke behouden we?

  Stap 2: ontwerp

  Voor dit project kiezen we om de bestaande bijgebouwen af te breken. Het hoofdvolume blijft staan en wordt netjes ingepast in het nieuwe totaalconcept. Links van de bestaande woning voorzien we een volledige nieuwbouw. Een “schakelvolume” verbindt het oude en het nieuwe deel.

  In het nieuwe ontwerp blijft het bestaande huis herkenbaar. De nieuwe volumes zorgen voor een hedendaagse uitstraling. Het geheel focust op beleving, licht en ruimte, en is gericht op het groene uitzicht.

  De materiaalkeuze valt op hout en een combinatie van horizontaal en verticaal metselwerk. Dit geeft het oude en het nieuwe deel van de woning een zelfde uitstraling en zorgt voor eenheid naar de omgeving (landschap, tuin) toe.

  Uiteraard wordt in dit project ook gekozen voor duurzame energie-oplossingen: isolatie, geothermische warmtepomp, balansventilatie, zonnepanelen… 

  Stap 3: aan de slag!

  Eens het ontwerp klaar is en de nodige vergunningen in orde zijn, kunnen we aan de slag! We houden je hier graag op de hoogte van de werkzaamheden.

  Wordt vervolgd…