Voor je verhuist, noteer je een lang lijstje. Allemaal zaken die je niet mag vergeten. Denk je ook aan de raamdecoratie? Wat doe je met je gordijnen? En welke oplossingen kies je in je nieuwe woning?

Bij TR-interiors bieden we alles van klassieke gordijnen en vouwgordijnen, paneel- of rolgordijnen, lamellen of jaloezieën tot elektrische skylight-systemen. Kom je verhuisplannen bespreken en we zoeken de oplossing op jouw maat.

Raamdecoratie achterlaten of meenemen?

Verkoop je je oude woning? De algemene regel is: je verkoopt de woning zonder de inboedel. En alles wat los staat of gemakkelijk van de muur te halen is, hoort bij de inboedel. Alle voorwerpen of toestellen die ingewerkt of verankerd zijn, die horen bij het huis en blijven dus staan.
Het beste advies: praat met de nieuwe eigenaar. Je kunt alles bespreken. Wat zou je willen achterlaten? Zijn jullie akkoord over een prijs? Maak goede afspraken, en zet die meteen ook in het compromis. Zo is er later nooit discussie.

Je nieuwe woonst inrichten

De meeste raamdecoratie, zoals gordijnen en lamellen, zou je dus zonder probleem kunnen meenemen. Het is natuurlijk niet altijd eenvoudig om alles zomaar in een andere woning in te passen. Bekijk of voorhand of je voldoende plaats hebt. Hebben de vensters de goede afmetingen? Moeten de gordijnen aangepast worden? Past alles in de sfeer van de nieuwe woning?

Raamdecoratie gebruik je niet alleen om een ruimte te verduisteren of koel te houden. Je werkt er de kamer mee af. Klassiek, modern, strak… jij bepaalt de sfeer die bij jou past. De juiste decoratie maakt de ruimte gezellig, en je vermijdt inkijk.

Denk ook verder dan alleen de vensterramen. Heb je grote ruimtes waar je toch wat afscheiding in wil brengen? En tegelijk de ruimte mooi en groot laten? Laat je inspireren door één van onze realisaties. We ontwierpen en plaatsten in de slaapkamer een elegant gordijnsysteem om de open badkamer af te schermen.

Raamdecoratie op maat

Raamdecoratie bij TR-interiors is altijd maatwerk. We zoeken met jou de beste oplossing. Kunnen we je oude raamdecoratie aanpassen en in de nieuwe woning inpassen? Of kijken we beter naar nieuwe oplossingen?

  • Misschien is het in de nieuwe woning aangewezen om voor elektrische bediening te kiezen? Voor grote gordijnen, zonsverduistering, skylights… is dit een hele handige oplossing.
  • Voor grote vensters is een reflecterende zonsverduistering vaak onontbeerlijk om de ruimtes koel te houden.
  • Vraag ook ons advies voor raamdecoraties in badkamers. We hebben specifieke oplossingen.
  • Heb je last van allergieën? Ook daar houden we rekening mee in onze materiaalkeuze.

 

Hoe kunnen we je helpen? We zitten graag met jou samen.