Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken? We geven je 10 handige tips.

1. Inrichting van een kleine badkamer

Begin je aan een nieuwe badkamer of doe je een grondige renovatie, maak dan tijd voor een goed plan. Zeker als de oppervlakte beperkt is.

  • Kies je voor een bad of een douche?
  • Moet het toilet in de badkamer, of kan je een toilet apart maken?
  • Hoe benut je optimaal de ruimte?

TR-interiors helpt je bij het opstellen van een plan.

2. Spiegel de ruimte

Spiegels doen een ruimte altijd groter lijken. Als je plaats hebt, kies dan voor een grote wandspiegel. Tip: stel de spiegel op tegenover een raam voor maximaal natuurlijk licht in de badkamer.

3. Kijk door de wanden

Vermijd muurtjes en volle wanden. Wil je een afscheiding maken, bijvoorbeeld voor de inloopdouche, kies dan een glazen wand. Hoe meer je kan zien van de ruimte, hoe groter ze lijkt.

4. Ga voor natuurlijk licht

In een kleine badkamer wil je zoveel mogelijk natuurlijk licht. Doe je een totaalrenovatie, kies dan de ramen niet te klein. Hang ook geen verduisterende gordijnen aan je badkamerraam. Wil je inkijk vermijden kies dan voor raamdecoratie die licht doorlaat. Jaloezieën of raamfolie zijn vaak de handigste oplossing.

5. Voorzie genoeg kunstmatig licht

Zorg voor meer lichtpunten en breng licht in donkere hoekjes. We tonen je graag enkele creatieve oplossingen: spotjes, lampen, verlichting in de spiegel, verlichting in de douche …

6. Kies de juiste meubels

Een goede tip: kies hangend meubilair. Lavabo, wc, kastje … als het niet op de grond steunt, lijkt de vloer groter. Extra voordeel, de vloer kuisen wordt eenvoudiger.
Kies ook liever kleiner meubilair. Een smal kastje is hier beter dan een massieve ladekast. Vraag ook naar ons maatwerk. Afhankelijk van de ruimte bouwen we de opbergkasten perfect op maat. Zo benut je optimaal de beschikbare ruimte.
Zorg in ieder geval voor afgesloten opbergruimte. Rondslingerende zaken, open legplanken … doen een kleine ruimte drukker en dus kleiner lijken.

7. Gebruik lichte kleuren

Geef de muren en plafond een lichte kleur. Lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel. Gebruik in een kleine badkamer ook liever niet teveel kleur en hou het bij rustgevende kleuren. Accessoires kan je dan kiezen in een mooie accentkleur.

8. Vergroot je vloer

Laat zoveel mogelijk van de vloer zien, dan lijkt ze groter. Kies hangend meubilair en op maat gemaakte opbergkasten. Heb je een tegelvloer kies dan een grotere tegel. Heb je plinten, verf ze in dezelfde kleur als de vloer, dan lijkt de vloer nog een beetje verder door te lopen.
Zorg ook voor eenheid. Als je verschillende materialen zou gebruiken voor de voor de vloer, dan deel je ruimte nog eens op en maak je ze dus kleiner.

9. Schuif de deur open

Heb je een heel kleine badkamer, verlies dan geen ruimte aan de draaicirkel van de deur. We tonen je graag enkele mooie schuifdeuren.

10. Stem de kranen en accessoires af

Voor een kleine badkamer kies je geen rijkelijk versierde kraan of grote accessoires. Hou het strak. Liever een kleinere kraan, een klein plantje, een klein mandje …

 

Kom eens praten

TR-interiors helpt je met jouw droombadkamer. Of je nu kiest voor kleine aanpassingen of een totaalrenovatie, kom eens praten. We helpen graag je ideeën mee uitwerken.